donderdag 31 januari 2019

Rebellen vallen leger Oekraïne zevenmaal aan

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren zevenmaal aangevallen. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd, maar door tegenvuur stierven twee rebellen en raakten er nog eens drie gewond. Het leger wist ook een amfibievoertuig en luchtdoelgeschut van de rebellen te vernietigen.

De aanvallen van de rebellen met de gebruikelijke granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur waren gericht tegen de legerposities bij het stadje Marjinka en de dorpen Pavlopil en Novomichailivka. Soldaten bij het stadje Popasna en de dorpen Krjakivka, Vilni en Krimske werden ook beschoten met 23 millimeter luchtdoelgeschut en 82 millimeter mortieren. Na middernacht was het rustig langs de frontlijn.

De separatisten in Donetsk melden twaalf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de steden Horlivka en Jasinovataja, alsook bij de dorpen Gagarin Collieri, Kroetja Balka, Vesjoloje, Alexandrovka, Zhabitjevo, Troedovski Collieri, Kominternovo en Leninskoje. Ook zou er geschoten zijn in de omgeving van de luchthaven van Donetsk. In Kominternovo is gisteravond een huis afgebrand na een beschieting.

De separatisten in Loehansk houden het vooralsnog op de mededeling dat ze tussen 29 december en 30 januari 99 maal zijn aangevallen door het Oekraïense leger.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: