vrijdag 28 september 2018

Rebellen vallen leger Oekraïne 22 maal aan

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben gisteren 22 aanvallen uitgevoerd op het leger. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond, maar de rebellen zouden vier van hun manschappen hebben verloren. Ook zijn volgens het Oekraïense leger acht rebellen gewond geraakt. Er werd vooral geschoten met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Soms werden ook pantserwagens ingezet en bij Novotoshkivske werd antitankgeschut gebruikt door de rebellen.

De aanvallen richtten zich op de legerposities bij Zolote, Krimske, Novotoshkivske, Trojtske, Novotrojtske, Pavlopil, Hnoetove, vodiane, Lebedinske en Sjirokine. Na middernacht werd ook nog op soldaten bij het dorp Hnoetove geschoten met granaatwerpers en geweervuur.

De separatisten in Loehansk maken melding van drie aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de dorpen Veselogorovka en Smeloje, en bij de buurtschap Donetski. Volgens de separatisten in Donetsk zijn in een week tijd twee doden en zes gewonden gevallen bij maar liefst 157 aanvallen van het Oekraïense leger. In het dorp Kominternovo werden twee rebellen gedood en raakten twee gewond. In Kominternovo en Sachanka zouden bovendien vier inwoners verwondingen hebben opgelopen.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: