zaterdag 27 januari 2018

Saakasjvili wil zondag 4 februari weer 'afzettingsmars'

Micheil Saakasjvili wil de oppositie tegen de regering-Porosjenko opnieuw bijeen brengen op zondag 4 februari. In Kyiv wil hij dan een 'afzettingsmars' gaan houden vanaf het Sjevtsjenkopark naar Majdan, waar alle tegenstanders van president Petro Porosjenko samen moeten komen. ''Wij zullen onze kracht tonen, laten zien dat we als volk een vuist kunnen maken, en dat we niet langer toestaan dat ons land wordt leeggeroofd'', kondigde de leider van de Beweging van de Nieuwe Krachten aan in een televisie-interview.

Saakasjvili zei ook dat hij ''zoiets als een eigen televisiestudio'' wil opzetten in een appartement dat hij huurt in de hoofdstad. De voormalige Georgische president poogt al vanaf half februari de oppositie te verenigen tegen president Porosjenko, maar tot nu toe met weinig succes. Zijn protestmanifestaties trekken hooguit enkele duizenden medestanders en weten tot nu toe niet uit te groeien tot Majdan-achtige proporties.

Peilingen geven bovendien aan dat Saakasjvili's aanhang net onder de 2 procent van de Oekraïense bevolking blijft hangen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: