dinsdag 28 november 2017

Soldaat gedood bij explosie op luchtmachtbasis

Een 22-jarige Oekraïense soldaat is afgelopen nacht gedood bij een explosie op de basis van het Oostelijke Luchtmachtcommando in de havenstad Berdjansk in de provincie Zaporizje. Er is volgens tv-zender Kanal 5 geen sprake van een aanslag. De soldaat had geen dienst op het moment van de explosie. De lokale politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden waaronder de explosie plaats had.

Bij een aanval van de pro-Russische rebellen in de Donbas is gisteren een Oekraïense soldaat gewond geraakt. De rebellen vielen het leger 22 maal aan, vooral met mortieren. Het leger schoot 13 maal terug.In de provincie Loehansk ging het om mortieraanvallen op de soldaten bij de dorpen Lozove, Triochizbenka en Krimske.

Woningen aan de rand van de dorpen Loehanske, Lobatsjeve, Lopaskine en Zajtseve werden onder vuur genomen met lichte infanteriewapens.De rebellen gebruikten zware machinegeweren en geweervuur om de soldaten te bestoken bij de dorpen Malinove, Travneve, Zhovte, Novo-Oleksandrivka en Stanitsja Loehanska.

In de provincie Donetsk richtten de rebellen zich vooral op de omgeving van de havenstad Marioepol. De soldaten bij de dorpen Vodiane en Hnoetove werden herhaaldelijk beschoten met granaatwerpers en geweervuur.

Met 120 millimeter mortieren en pantserwagens vielen ze de legerposities aan bij het dorp Pavlopil. De versterkte legerposities bij Marinka en Krasnohorivka werden aangevallen met zware machinegeweren en lichte infanteriewapens. De legerposities bij de stad Avdiivka en het dorp Kamjanka kwamen onder vuur van granaatwerpes, zware machinegeweren en geweervuur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: