zaterdag 28 oktober 2017

Negentien aanvallen, twee soldaten raken gewond

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren negentien maal aangevallen. Twee Oekraïense soldaten gewond, aldus de legerleiding vanochtend. De heftigste aanvallen hadden plaats in de omgeving van Marioepol, zoals de afgelopen dagen al steeds het geval was. De rebellen schoten urenlang met 122 millimeter artillerie, 82 millimeter mortieren en machinegeweren op de legerposities bij het dorp Sjirokone. De soldaten daar schoten terug met infanteriewapens. Hier raakte één van de soldaten gewond.

's Avonds kwamen de versterkte legerposities bij het dorp onder mortiervuur te liggen, terwijl de rebellen twee aanvallen met granaatwerpers uitvoerden op de soldaten bij het stadje Marinka. In de omgeving van Donetsk voerden de rebellen afgelopen nacht drie aanvallen uit met infanteriewapens op de soldaten bij Zajtseve.

Met dezelfde wapens werden ook de legerposites bij het dorp Mironivka en het industriegebied van de stad Avdiivka, de Promzona, aangevallen. In de provincie Loehansk zetten de rebellen pantserwagens, granaatwerpers en machinegeweren in tegen de soldaten bij het dorp Triochizbenka. Deze aanval duurde bijna een uur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: