woensdag 17 april 2019

Oproep Zelenski: kom naar het stadiondebat!

Presidentskandidaat Volodimir Zelenski roept zijn aanhangers op om vrijdagavond massaal naar het verkiezingsdebat in het Olympisch Stadion te komen. De toegangskaartjes zijn gratis, benadrukt Zelenski in een nieuw videobericht. Het stadion is vanaf 16.00 uur toegankelijk, terwijl het debat volgens Zelenski om 19.00 uur begint.

Het is nog niet duidelijk of president Petro Porosjenko er dan ook is, want die heeft weliswaar gezegd dat hij komt maar dat hij wel eerst naar de televisie-studio van de publieke omroep wil om daar met Zelenski te debatteren. Daarmee voldoet in elk geval Porosjenko aan de Kieswet die dit debat op vrijdagavond verplicht stelt.

Er is verder nog weinig bekend over het stadiondebat. De campagneteams zijn het over een aantal zaken nog niet eens geworden. Dat geldt onder meer voor de aanvangstijd. Zelenski probeert met zijn oproep te voorkomen dat het stadion vol stroomt met aanhangers van Porosjenko.

Zelenski's woordvoerder Dmitro Razoemkov heeft gisteravond in de talkshow Pulse van tv-zender 112 gezegd dat het stadiondebat tussen de 210.000 en 265.000 euro gaat kosten. De campagneteams van beide presidentskandidaten zijn overeen gekomen dat ze elk de helft daarvan gaan betalen.

Bronnen: Unian, 112.ua

Geen opmerkingen: