vrijdag 22 juni 2018

Rebellen vallen 29 maal aan, één soldaat gewond

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 29 maal aangevallen. Een Oekraïense soldaat raakte gewond. Aan de kant van de rebellen zouden de verliezen groter zijn: drie van hen werden gedood, drie rebellen raakten gewond. De meeste aanvallen werden uitgevoerd met gweervuur en granaatwerpers.

In de provincie Loehansk concentreerden de aanvallen zich op de legerposities bij de dorpen Novotoshkivkse, Stanitsja Loehanska en Zajtseve. In de provincie Donetsk ging om de legerposities bij de steden Krasnohorivka en Marinka en om die bij de dorpen Starohnativka en Novotrojtske. In de omgeving van de havenstad Marioepol ging het vooral om aanvallen op de soldaten bij de dorpen Lebedinske, Pavlopil en Hnoetove.

De separatisten in Donetsk melden een beschieting van het dorp Kominternovo, waarbij een inwoner gewond zou zijn geraakt. Het dorp zou nu zonder elektriciteit zitten. De separatisten in Loehansk spreken van drie aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities in de buurtschap Donetski en het dorp Lozovoje.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: