ACHTERGROND

dinsdag 18 juni 2024

Rusland zet alles op alles om Borova te veroveren

Het Russische leger voert de aanvallen op aan de rand van de provincie Loehansk om het dorp Borova in de aangrenzende provincie Charkiv te veroveren. Dat meldt de 3e Aanvalsbrigade van het Oekraïense leger. In een
bericht op Telegram wordt gemeld dat de Russen tanks, verkenningsdrones en antiluchtdoelraketten inzetten. Er wordt ook melding gemaakt van  het gebruik van chemische wapens, zonder nadere toelichting. 

De Russen willen de dorpen Tsjerneshtsjina en Pershotravneve veroveren om vervolgens bij Borova uit te komen. Borova werd in maart 2022 door het Russische leger ingenomen, maar later dat jaar wist Oekraïne het dorp terug te krijgen tijdens het grote tegenoffensief in de provincie Charkiv.

'Dit is een van de plekken waar het hevigst wordt gevochten', laat de 3e Aanvalsbrigade weten. Volgens de onderzoekers van DeepState zet het Russische leger hier 10.000 soldaten in. Zowel de 3e Aanvalsbrigade als DeepState maken melding van grote verliezen bij de Russen, elke week 250 tot 400 soldaten. Toch slagen ze steeds in om voldoende reserves aan te voeren. 'De vijand gooit hele pelotons in de strijd', aldus de 3e Aanvalsbrigade. 

Bron: The Kyiv Independent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten