ACHTERGROND

dinsdag 24 september 2024

Rusland offert veel soldaten op voor Pokrovsk

De Russische troepen bij de stad Pokrovsk vallen aan in groepen van 50 tot 100 soldaten, aldus de Duitse krant Bild. Met deze aanpak proberen ze posities in te nemen aan de rand van het dorp Selidove. Omdat dit maar niet wil lukken, is van tactiek veranderd. Ze trachten nu het dorp van twee kanten te omsingelen.

Oekraïense soldaten zien hier dagelijks tussen de 100 en 200 Russische soldaten op zich af komen en nemen die onder vuur. Slechts 5 tot 10 procent van deze soldaten ziet kans om de laatste versterkte positie voor Selidove te bereiken, de rest wordt gedood of raakt ernstig gewond.

'Ze kunnen op deze manier niet van ons winnen. Ze hebben het geprobeerd met voertuigen, waarbij we een van hun T-72B3 tanks in handen hebben gekregen. Dat heeft ze heel boos gemaakt. Nu proberen ze om ons heen te trekken. Dat werkt wel een beetje, maar niet zoveel dat we er nerveus van worden', laat een bron aan Bild weten.

Omdat Pokrovsk voortdurend beschoten wordt, zijn er problemen met de elektriciteit en de watervoorziening. De stad is daardoor onleefbaar geworden, maar toch zijn er nog altijd zo'n 16.000 mensen in Pokrovsk. De evacuatie van inwoners is nog steeds gaande.

Bron: RBC-Ukraine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten