ACHTERGROND

donderdag 26 september 2024

'Rusland moet geen tweede of derde kans krijgen'

Om voorgoed een eind te maken aan de door Rusland begonnen oorlog is het niet alleen noodzakelijk om de Russische troepen uit Oekraïne weg te krijgen, maar ook om maatregelen te treffen zodat een tweede of derde poging om het land binnen te vallen onmogelijk wordt. De Oekraïense president Volodimir Zelenski zei in een toespraak tot de algemene vergadering van de Verenigde Naties dat de wereld Rusland duidelijk moet maken dat het zinloos is om een nieuwe oorlog te beginnen.

Zelenski probeert vandaag zijn overwinningsplan 'aan de man' te brengen bij de Amerikaanse president Joe Biden. Hij verwacht er veel van, want in de ogen van de Oekraïense president is elk alternatief 'in feite een poging is om tot een wapenstilstand te komen in plaats van een definitief einde van de oorlog'. 

'Misschien wil iemand wel een Nobelprijs krijgen voor het bevriezen van dit conflict, maar van Poetin hoef je daarvoor alleen maar meer leed en rampen te verwachten. We moeten voldoen aan het Handvest van de Verenigde Naties en zorgen dat we ons recht halen, het recht van Oekraïne op behoud van de territoriale integriteit en soevereiniteit, zoals we dat voor elk land wensen.'

Bron: Interfax, foto: website president

Geen opmerkingen:

Een reactie posten