ACHTERGROND

zondag 29 september 2024

'Rammstein' gaat overwinningsplan bespreken

President Volodimir Zelenski zegt tevreden te zijn over zijn reis naar Washington, waar hij zowel de Amerikaanse president Joe Biden als de presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump sprak over zijn overwinningsplan. Dit plan werd welwillend ontvangen en zal binnenkort worden besproken tijdens een volgend Rammstein-overleg in Duitsland, waar de regeringsleiders van de bondgenoten bijeen komen.

Zelenski dankte Biden voor het omvangrijkste steunpakket dat Oekraïne tot op heden heeft ontvangen, voor bijna 8 miljard dollar aan wapens, een extra Patriot luchtverdedigingssysteem en de toezegging dat de VS volgend jaar nog eens achttien Oekraïense piloten gaat trainen voor de F16's. Over zijn ontmoeting met Donald Trump merkte Zelenski op die 'een helder en bevestigend antwoord heeft gegeven op de vraag of hij aan onze kant staat'. 

En: 'Ik dank iedereen die ons helpt om de Russische agressie te stoppen en die begrijpt dat alleen door het tonen van kracht Rusland kan worden gedwongen om de internationale regels te respecteren. Daarom is eenheid zo belangrijk om Rusland te dwingen een eind te maken aan deze oorlog en akkoord te gaan met  eerlijke vredesvoorwaarden. Meer dan wie ook zijn het de Oekraïners die snakken naar vrede.'

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: website president

Geen opmerkingen:

Een reactie posten