ACHTERGROND

woensdag 25 september 2024

Geen ontmoeting Zelenski en Trump deze week

Er is deze week geen overleg gepleegd van de Oekraïense president Volodimir Zelenski met de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Dat heeft Trump's campagneteam laten weten aan Associated Press. Zelenski is deze week in Washington waar hij zijn overwinningsplan wil voorleggen aan zowel president Joe Biden als de presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump.

Maar Trump heeft daar dus geen behoefte aan. Hij liet zich gisteren laatdunkend uit over Zelenski die hij 'de meest succesvolle zakenman ooit' noemde. 'Telkens als hij naar ons land komt, gaat hij weg met 60 miljard dollar op zak'. Ook sprak hij lovende woorden over het optreden van het Russische leger in het verleden, met als voorbeelden het verslaan van het Franse leger onder Napoleon en de rol die het Sovjetleger speelde bij het verslaan van Nazi-Duitsland.

Zelenski vindt meer gehoor bij president Joe Biden. Ze hebben vandaag een korte ontmoeting en spreken elkaar morgen uitgebreid over het Oekraïense overwinningsplan.

Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten