ACHTERGROND

donderdag 7 maart 2019

Rebellen zetten zwaar geschut in tegen het leger

Voor het eerst dit jaar hebben de door Rusland aangestuurde rebellen gebruik gemaakt van 152 millimeter artillerie. Dat was in de omgeving van Novotoshkivske, waar de legerposities ook onder vuur werden genomen met 122 millimeter artillerie, zware mitrailleurs en granaatwerpers. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond, maar door tegenvuur werden twee rebellen gedood en raakten er drie gewond.

De rebellen vielen het leger gisteren elfmaal aan. Er werd met 122 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren geschoten op de soldaten bij Lebedinske en Vodiane. In de omgeving van Hnoetove met 122 millimeter artillerie en bij Bohdanivka kregen de soldaten te maken met geweervuur. Verder waren er aanvallen met 120 millimeter mortieren nabij Katerinivka en Krimske.

De separatisten in Donetsk melden twintig aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij het Volvo Center en de luchthaven bij de stad Donetsk, verder bij Spartak, Zhabitsjevo, Alexandrovka, Horlivka, Dolomitnoje, Gagarin Collieri, Jasinovata, Vasiljevka, Dokoetsjajevsk, Sachanka en Bezimennoje. Er zou geschotenzijn met 82 en 120 millimeter mortieren. Twee huizen werden totaal vernield, twee liepen schade op aan de rand van de stad Horlivka.

Volgens de separatisten in Loehansk waren er zes aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Zolotoje-5, Donetski, Froenze, Logvinovo, Vesjolaja Gora en Sokolniki. Er werd geschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, artilleriegeweren en vanuit pantserwagens.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen:

Een reactie posten