ACHTERGROND

donderdag 1 november 2018

Merkel houdt vast aan sancties tegen Rusland

De Duitse bonskanselier Angela Merkel.
De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil zich hard blijven maken voor de economische sancties tegen Rusland. Op een persconferentie in Kyiv na afloop van haar gesprek met president Petro Porosjenko constateerde zij dat de onderhandelingen in Minsk nauwelijks iets opleveren. ''Als er al beweging is, dan is dat niet meer dan een millimeter vooruit en soms zelfs weer een stap achteruit.''

Merkel kondigde aan dat Duitsland een speciale gezant naar Oekraïne stuurt om te helpen bij de hervormingen in het openbaar bestuur en de decentralisatie van dat bestuur naar regionaal en lokaal niveau. Volgens de bondskanselier is er in de afgelopen jaren dankzij Duitse adviseurs al veel vooruitgang geboekt.

Verder kondigde Merkel aan dat er 85 miljoen euro uit Duitsland beschikbaar komt om jonge Oekraïners aan een beroepsopleiding, werk en huisvesting te helpen. Sinds Rusland bezit heeft genomen van de Krim en het uitbreken van de oorlog met de door Rusland aangestuurde rebellen heeft Duitsland al 490 miljoen euro beschikbaar gesteld voor hulp aan de binnenlandse vluchtelingen en het verbeteren van de sociale infrastructuur in Oost-Oekraïne.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten