woensdag 8 november 2017

Twee Oekraïense soldaten gedood, drie gewond

Het was gisteren opnieuw een gewelddadige dag, waarop twee Oekraïense soldaten sneuvelden en drie soldaten gewond raakten. De pro-Russische rebellen vielen het leger zeventien maal aan, twaalf maal schoot het leger terug met lichte wapens om de aanvallen te doen stoppen. De aanvallen hadden weer vooral in de avonduren plaats.

In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens op de soldaten bij het dorp Hnoetove. Ook bij de dorpen Mikolajvka, Vodiane en Berezove werden pantserwagens ingezet tegen het leger. De versterkte posities bij het dorp Novotrojtske werden met granaten bestookt. Hierbij liep een soldaat verwondingen op. In de omgeving van Donetsk was er een aanval met tankgranaten op de soldaten bij de kolenmijn Boetivka.

In de provincie Loehansk werden de soldaten bij het dorp Novotoshkisvke met mortieren onder vuur genomen. 's Avonds schoten de rebellen eerst met zware machinegeweren en 82 millimeter mortieren op de soldaten bij het dorp Krimske, maar rond middernacht werden 120 millimeter mortiergranaten afgevuurd. Bij deze beschieting werden twee Oekraïense soldaten gedood en raakten twee soldaten gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: