zaterdag 18 november 2017

Soldaat gesneuveld, een gewonde, 25 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen bij één van de in totaal 25 aanvallen van de pro-Russische rebellen. Ook raakte een soldaat gewond. Het leger schoot 15 maal terug. Als gebruikelijk waren de meeste vijandelijkheden weer na het invallen van de duisternis. De rebellen waren vooral bezig in de provincie Loehansk, waar ze met 82 en 120 millimeter mortieren schoten op de soldaten bij het dorp Triochizbenka.

Ook werden de soldaten bij de dorpen Trojtske en Loehanske aangevallen met mortieren en granaatwerpers, terwijl elf mortiergranaten met een kaliber van 120 millimeter werden afgevuurd op de soldaten bij Novozvanivka. De legerposities bij Stanitsja Loehanska, Novoloehanks, Svitlodarsk en Zolote werden met lichte infanteriewapens aangevallen.

In de omgeving van Marioepol was de situatie het ernstig langs de kust van de Zee van Azov. De legerposities bij het dorp Pavlopil werden driemaal aangevallen met mortieren, granaatwerpers en geweervuur. In de omgeving van Donetsk werden de soldaten aan de rand van de stad Avdiivka bestookt met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur, die bij het stadje Marinka met met zware machinegeweren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: