dinsdag 14 november 2017

Rebellen vallen 33 maal aan, twee soldaten gewond

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 33 maal aangevallen. Twee Oekraïense soldaten raakten gewond. In de provincie Loehansk was in de avond sprake van een flinke toename van activiteit. Het Oekraïense leger schoot 23 maal terug in een reactie op de aanvallen van de rebellen.

Er werd door de rebellen met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur in vier aanvalsgolven geschoten op de soldaten bij het dorp Novotoshkivkse. Dezelfde wapens zetten ze in tegen de versterkte legerposities bij het dorp Travneve. De rebellen vielen met infantierwapens de versterkte legerposities aan bij de dorpen Trojtske, Krimske, Zajtseve en Loehanske.

In de omgeving van Donetsk werden de soldaten bij de stad Avdiivka meerdere keren aangevallen met granaatwerpers en geweervuur. De soldaten in het stadje Marinka kregen te maken met geweervuur en 82 millimeter mortieren. In de omgeving van Marioepol kregen de verdedigers van het dorp Pavlopil te maken met een aantal 120 millimeter mortiergranaten. Ook werden de versterkte legerposities bij het dorp Sjirokine met granaatwerpers bestookt.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: