vrijdag 17 november 2017

Rebellen richten zich vooral op Svitlodarska Doeha

De Svitlodarska Doeha in de provincie Loehansk was gisteren het belangrijkste mikpunt van de pro-Russische rebellen. De versterkte legerposities bij het dorp Loehanske werden zo'n drie uur lang bestookt met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, machinegeweren en pantserwagens. Er werden meer dan 90 granaatinslagen geteld. Het leger reageerde in vrijwel alle gevallen.

De soldaten bij het dorp Makarove werden 's avonds onder vuur genomen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Bij het dorp Krimske probeerden de rebellen de soldaten daar uit de tent te lokken met geweervuur.

In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen met 152 millimeter artillerie op de legerposities bij het dorp Vodiane, terwijl 120 millimeter mortieren door ze werden ingezet tegen de soldaten bij de dorpen Pavlopil en Sjirokine.

In de omgeving van Donetsk werden de legerposities bij de stad Avdiivka bestookt met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur. Verder werden laat op de avond de soldaten bij het dorp Novotrojtske aangevallen met een granaatwerper en kregen de soldaten bij Starohnativka te maken met zware machinegeweren.

De pro-Russische rebellen vielen in totaal 22 maal aan. Het leger schoot bij 15 aanvallen terug. Er waren geen slachtoffers onder de Oekraïense soldaten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: