woensdag 15 november 2017

Lavrov: 'Oekraïne wil bezettingsmacht maken van vredeskorps VN'

De Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken zegt dat Oekraïne van de vredesmacht van de Verenigde Naties in Oost-Oekraïne een ''bezettingsmacht'' wil maken, maar dat Rusland niet zal toestaan dat de banden van de door de separatisten bezette gebieden ''met de buitenwereld'' worden ''afgesneden''. Lees hier: de banden van de pro-Russische separatisten met Rusland.

Volgens Lavrov houdt Rusland vast aan de resolutie zoals die door zijn regering is neergelegd bij de Veiligheidsraad van de VN, maar stelt Oekraïne alles in het werk om te voorkomen dat de blauwhelmen de waarnemers van de OVSE gaan beveiligen. ''Ze trekken zich niets aan van de Minsk-akkoorden, want ze willen eigen rechter gaan spelen in de Donbas'', zei Lavrov vanmiddag op een gezamenlijke persconferentie met de Wit-Russische minister Vladimir Makej.

Lavrov merkte ook op dat er ''ook landen zijn die er een meer verantwoordelijke opvatting over het vredeskorps op na houden''. Oekraïne heeft gisteren laten weten bezwaar te hebben tegen Russische blauwhelmen in het vredeskorps, omdat het juist Rusland verantwoordelijk houdt voor het alsmaar voortduren van het oorlogsconflict.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: