dinsdag 19 september 2017

Tien procent meer Oekraïners naar EU na afschaffen visumplicht

In de eerste honderd dagen na afschaffing van de visumplicht is het aantal Oekraïense bezoekers van de Europese Unie met 10 procent toegenomen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De teller stond op 11 september op 5.799.360 bezoekers. Ongeveer één op de vier Oekraïners (1.413.178 personen) ging de grens over met een biometrisch paspoort, terwijl de anderen met een oud paspoort op een (werk)visum reisden.

Aan slechts 61 Oekraïners werd de toegang tot de Europese Unie geweigerd. Dat gebeurde in verreweg de meeste gevallen omdat zij bij een eerder verblijf de maximale verblijfsduur hadden overschreden of omdat zij niet in staat waren om aan te geven wat ze precies in de EU van plan waren of waar ze zouden verblijven.

De door de EU gefinancierde website openeurope.in.ua werd 410.000 maal bezocht. Op deze website wordt in het Oekraïens en Russisch uitgelegd wat de voorwaarden zijn om zonder visum naar de EU te kunnen reizen. ''Het succes van het visumvrij reizen is vooral het succes van de miljoenen Oekraïners die een keus voor Europa hebben gemaakt'', meldt de Europese delegatie in Oekraïne.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: