zondag 10 september 2017

Saakasjvili probeert per trein naar Oekraïne te reizen

Micheil Saakasjvili heeft op het laatste moment besloten om niet via de grensovergang Krakovets Oekraïne binnen te gaan, maar per trein vanaf de Poolse stad Przemysl naar Kyiv. De (Oekraïense) trein staat momenteel nog altijd in Przemysl, aangezien de Oekraïense autoriteiten geen toestemming hebben gegeven om de grens over te gaan zolang Saakasjvili aan boord is. Saakasjvili zou van plan zijn om in Lviv van de trein te gaan als hij tenminste het land binnen wordt gelaten.

Overigens is Saakasjvili niet alleen. Zijn Nederlandse echtgenote Sandra Roelofs en zijn 12-jarige zoon Nikoloz vergezellen hem op deze nog altijd ongewisse reis. Ex-premier Joelia Timosjenko van de Moederlandpartij is, zoals ze al had aangekondigd, ook aan boord. Het besluit om per trein te reizen werd vanochtend genomen om provocaties aan de grens te voorkomen.

Een woordvoerder van de Oekraïense douane zei vanmorgen nog op tv-zender Kanal 24 dat de Oekraïense paspoorten van de voormalige gouverneur van Odessa in beslag worden genomen als hij ergens bij een grensovergang verschijnt. Ook zal hem de toegang tot het land geweigerd worden.

Bij de zwaar bewaakte grensovergang Krakovets hadden zich vanmorgen al honderden aanhangers van Saakasjvili verzameld, maar ook tegenstanders. De politie arresteerde meer dan honderd mannen in camouflagekleding, voorzien van traangaspatronen, een startpistool en 'metalen voorwerpen'.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: