maandag 11 september 2017

Pro-Russische rebellen vallen 51 maal aan

Met maar liefst 51 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het Oekraïense leger moet het zelfs de grootste optimist duidelijk zijn dat het 'schoolbestand' niets heeft voorgesteld en nu toch ook definitief tot het verleden behoort, ook al zijn al dagenlang geen zware wapens meer gebruikt. De zwaarste wapens waren ook gisteren weer 82 millimeter mortieren. In enkele gevallen schoot het leger terug. Er waren geen gewonden onder de Oekraïense soldaten.

Er werd weer herhaaldelijk geschoten met granaatwerpers en geweervuur op de legerposities bij de stad Avdiivka, maar ook op die bij de dorpen Majorsk en Verchniotoretske. Met pantserwagens vielen de rebellen de soldaten aan bij de dorpen Zajtseve en Piski. Halverwege de avond vuurden de rebellen bijna een uur lang mortiergranaten af op de soldaten bij het dorp Loehanske.

In de omgeving van Marioepol waren er twee aanvallen met mortieren op de soldaten die het dorp Sjirokine verdedigen. Met granaatwerpers werden de versterkte legerposities bestookt bij het stadje Marinka en de dorpen Talakivka, Lebedinske en Pavlopil. In de provincie Loehansk werden twee aanvallen met granaatwerpers gedaan bij het dorp Krimske en later met mortiergranaten op het dorp Novotoshkivske.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: