dinsdag 19 september 2017

Oekraïne kan weer lenen op de kapitaalmarkt

Voor het eerst sinds het instorten van de Oekraïense economie in 2015 is het de regering gelukt om een lening op de internationale kapitaalmarkt af te sluiten. Het is meteen ook een recordbedrag van 3 miljard dollar aan zogenoemde eurobonds dat tegen een rente van 7,3 procent wordt geleend voor een periode van vijftien jaar.

President Petro Porosjenko toonde zich enorm verheugd. ''Het is een ongelooflijk positief teken van investeerders op onze hervormingen'', zei hij op een bijeenkomst met grote investeerders in New York. Porosjenko is daar momenteel voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties, waarop hij niet alleen zal spreken maar ook een onderhoud heeft met de Amerikaanse president Donald Trump.

Oekraïne heeft in de afgelopen drie jaar voor vele miljarden aan noodsteun en leningen ontvangen, vooral van het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Unie. Het was tot nu niet mogelijk om ook geld op de kapitaalmarkt te lenen vanwege het geringe vertrouwen van investeerders in de Oekraïense economie die langzaam weer aan het opkrabbelen is na het verlies van de Krim en een flink deel van het industriële centrum van het land in de Donbas.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: