maandag 11 september 2017

Donbasbataljon beschermt Saakasjvili in Lviv

Micheil Saakasjvili verblijft nog altijd in de stad Lviv, waar hij gisteravond laat aan kwam en daar een gesprek had met burgemeester Andri Sadovi, net als de voormalige gouverneur van Odessa bepaald geen vriend van president Petro Porosjenko. Saakasjvili wordt beveiligd door leden van het vrijwilligersbataljon Donbas. Hij lunchte vanochtend met Sadovi in een restaurant dat is bezet door het Donbasbataljon.

Even na middernacht stonden hij en Sadovi, de leider van oppositiepartij Zelfhulp, de pers te woord. Saakasjvili haalde woedend uit naar minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken die hem eerder die dag op de Mirotvorets-lijst plaatste, de lijst met gezochte criminelen.

Hij ontkende dat de mensen die hem gisteravond de Oekraïense grens over hielpen daarmee de wet hebben overtreden. ''Hier hadden ze zeker het recht toe.'' Elf politiemensen en vijf grensbewakers blijken gewond te zijn toen ze door een menigte van enkele honderden sympathisanten van Saakasjvili onder de voet werden gelopen.

Bronnen: 112.ua, Ukrinform

Geen opmerkingen: