maandag 28 augustus 2017

Rebellen vallen vooral aan bij Avdiivka en Vodiane

De pro-Russische rebellen hebben hetl eger gisteren 22 maal aangevallen. Er waren geen slachtoffers onder de Oekraïense soldaten. De aanvallen concentreerden zich opnieuw op twee plaatsen langs de frontlijn: het industrieterrein van de stad Avdiivka en de directe omgeving van het dorp Vodiane. Het ging volgens de legerleiding vooral om kortdurende aanvallen die als provocaties bedoeld waren.

De rebellen voerden 's avonds en afgelopen nacht twee aanvallen uit met granaatwerpers en zware machinegeweren op de soldaten die het industrieterrein van Avdiivka verdedigen. Met granaatwerpers werd geschoten op de soldaten bij de dorpen Majorsk en Loehanske. Om erger te voorkomen, schoot het leger bij één van die aanvallen terug.

Bij de dorpen Vodiane en Lebedinske in de omgeving van Marioepol werden de soldaten meerdere keren beschoten met zware machinegeweren. In de provincie Loehansk was het gisteren rustig. Hier lijken de rebellen zich aardig aan het 'schoolbestand' te houden. Dit staakt-het-vuren is afgesproken om het nieuwe schooljaar op vrijdag 1 september rustig en veilig te laten beginnen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: