donderdag 17 augustus 2017

Rebellen vallen 35 maal aan: soldaat gedood, vier gewonden

Bij aanvallen van de pro-Russische rebellen is gisteren een Oekraïense soldaat om het leven gekomen. Vier soldaten liepen verwondingen op. De rebellen vielen in totaal 35 maal aan. In de omgeving van Marioepol werd de hele avond geschoten met mortieren, granaatwerpers en infanterie gevechtswagens op de versterkte legerposities bij het dorp Starohnativka. Ook werden tenminste zestien 152 millimeter artilleriegranaten afgevuurd door de rebellen. Daarbij raakte één van de soldaten gewond.

De situatie bij het industrieterrein van Avdiivka was weer erg gespannen. Hier voerden de rebellen maar liefst vijf aanvallen uit met mortieren en granaatwerpers gedurende de avond. Het leger schoot terug. De dode onder de soldaten viel hier, terwijl ook een soldaat gewond raakte.

Volgens het leger beschoten de rebellen gisteren woningen in het dorp Zajtseve. Er brak brand uit. Toen soldaten de inwoners van het dorp te hulp wilden schieten, kwamen ze onder vuur te liggen. Om de inwoners, maar ook vertegenwoordigers van het Internationale Rode Kruis die op dat moment in Zajtsve waren, niet in gevaar te brengen werd niet teruggeschoten. In de provincie Loehansk vuurden de rebellen op de versterkte legerposities in de dorpen Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: