woensdag 23 augustus 2017

Rebellen vallen 28 maal aan, 4 soldaten gewond

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er werden in totaal 28 aanvallen uitgevoerd door de rebellen die in de omgeving van Marioepol tweemaal 122 millimeter artillerie inzette tegen de versterkte legerposities bij de dorpen Talakivka en Vodiane.

Om acht uur gisteravond schoten de rebellen zeker zes artilleriegranaten met een doorsnee van van 152 millimeter af op Vodiane. De versterkte legerposities bij het dorp Hnoetove werden laat op de dag tweemaal met mortieren bestookt, terwijl woningen aan de rand van het dorp Pavlopil werden beschoten met granaatwerpers.

In de omgeving van Donetsk was het weer onrustig op het industrieterrein van de stad Avdiivka. De soldaten daar werden 's avonds urenlang bestookt met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur. Een soldaat raakte daarbij gewond. Het leger schoot hier terug. In de nachtelijke uren beschoten de rebellen de soldaten bij de dorpen Loehanske, Trojtske en Zajtseve, alsmede de kolenmijn Boetivka.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen op de versterkte legeverposities bij de dorpen Novo-Oleksandrivka en Krimske. Daarbij raakten twee soldaten gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: