donderdag 13 april 2017

Soldaat gedood bij aanval op Boetivkamijn

Bij een zware mortieraanval op de kolenmijn Boetivka door pro-Russische rebellen is gisteren een Oekraïense soldaat om het leven gekomen. De verlaten mijn is de legerpositie die het dichtst bij het totaal vernielde vliegveld bij de stad Donetsk ligt. De rebellen vallen het Oekraïense leger daar geregeld aan.

In totaal werden gisteren 61 aanvallen van de rebellen geregistreerd. Daarbij raakten ook nog eens twee soldaten gewond. In de omgeving van Marioepol kregen de soldaten bij het stadje Marinka het zwaar te verduren. Zij werden gedurende de dag bestookt met zowel 82 en 120 millimeter mortieren als met granaatwerpers en zware machinegeweren. De mariniers bij het dorp Vodiane kregen te maken met granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de omgeving van Donetsk werden behalve op de Boetivkamijn aanvallen uitgevoerd met 82 en 120 millimeter mortieren op soldaten bij het dorp Opitne. De verdedigers van de stad Avdiivka werden onder vuur genomen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Uit de provincie Loehansk werden aanvallen gemeld met tankgranaten op de legerposities bij het dorp Krimske en met granaatwerpers op Novo-Oleksandrivka.

Bronnen: 112, Ukrinform

Geen opmerkingen: