vrijdag 7 april 2017

Rebellen vallen 48 maal aan, 5 soldaten gewond

De pro-Russische rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 48 maal aangevallen. Vijf Oekraïense soldaten raakten daarbij gewond. In de omgeving van de havenstad Marioepol gebruikten de rebellen 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en pantserwagens om de soldaten bij het dorp Novotrojtske aan te vallen. Ze schoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op de legerposities bij de stad Krasnohorivka.

De posities van de Oekraïense mariniers bij de dorpen Pavloil en Hnoetove werden aangevallen met granaatwerpers en zware machinegeweren, terwijl de soldaten die de dorpen Sjirokine en Vodiane verdedigen werden beschoten met machinegeweren en vanuit pantserwagens. De soldaten bij het dorp Lebedinske werden met zware machinegeweren aangevallen. Bij Pavlopil waren sluipschutters actief.

In de omgeving van Donetsk vormde de stad Avdiivka het speerpunt van de aanvallen. De legerposities bij de stad werden aangevallen met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Met 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren namen de rebellen de versterkte legerposities bij het dorp Piski onder vuur. De Boetivkamijn en de dorpen Trojtske, Novozvanivka en Verchniotoretske werden beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de provincie Loehansk waren er alleen aanvallen met granaatwerpers op het dorp Krimske en met zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij het dorp Stanitsja Loehanska.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: