dinsdag 28 maart 2017

Watertekort dreigt door vervuiling oppervlaktewater

De vervuiling van het Oekraïense oppervlaktewater heeft volgens minister Ostap Semerak van Milieu en Natuurlijke Bronnen schrikbarende vormen aangenomen en dat gaat nog tot watertekorten leiden. "Er is vandaag de dag geen meer of rivier meer in ons land te vinden waar de waterkwaliteit gewoon goed genoemd kan worden'', zei Semerak in een interview met de West-Oekraïense tv-zender ZIK.

''Afgelopen zomer werd ik elke ochtend opnieuw wakker gemaakt met berichten over dode vissen in één of andere rivier.'' Ostap meent dat de ontbossing en onachtzaamheid van industriële bedrijven de waterkwaliteit hebben aangetast. Met name het bedrijfsleven zou meer werk moeten maken van waterzuivering.

Overtreders van de milieuwetgeving komen daar nog altijd mee weg. Die wetgeving mag dan aangescherpt zijn, maar nog geen enkel bedrijf is beboet voor het vervuilen van de natuur of het oppervlaktewater. Het is minister Semerak een doorn in het oog dat het parlement eerst strengere milieuregels vaststelde om vervolgens in december zonder blikken of blozen het ministerie van Milieu en Natuurlijke Bronnen verbood om in 2017 milieu-inspecties uit te voeren.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: