maandag 13 maart 2017

Vijf Oekraïense soldaten gewond bij 82 aanvallen

Vijf Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er werden in totaal 82 aanvallen uitgevoerd op posities van het leger. In de omgeving van Marioepol ging het om aanvallen met 120 millimeter mortieren op soldaten bij Marinka, Krasnohorivka, Sjirokine en Novotrojtske. De rebellen vielen Sjirokine ook aan met een tank.

Op soldaten bij Hnoetove werden 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren afgevuurd, terwijl ze bij Vodiane werden aangevallen met pantserwagens en antitankgeschut. De dorpen Pavlopil en Tsjermalik kwamen onder vuur te liggen van zowel zware machinegeweren als van granaatwerpers.

In de omgeving van Donetsk was de situatie bij Avdiivka opnieuw gespannen. De rebellen gebruikten hier tanks, mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren om de soldaten bij deze stad aan te vallen. Om zeven uur 's avonds werden ook nog eens Grad-raketten afgevuurd. Met 82 millimeter mortieren schoten de rebellen op legerposities bij de dorpen Nevelske, Verchniotoretske, Zajtseve, Opitne en Kamjanka. Met pantserwagens en antitankgeschut werden de soldaten bij de Boetivkamijn aangevallen. Het dorp Loehanske werd met 120 millimeter mortieren bestookt.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met zware machinegeweren en granaatwerpers op legerposities bij de dorpen Valoejske, Novo-Oleksandrivka en Novozvanivka. Richting het dorp Krimske werd met 120 millimeter mortieren geschoten. De soldaten daar schoten terug om de aanvallen van de rebellen te doen afnemen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: