dinsdag 21 maart 2017

Video: Gradrakettten op Vodiane

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood en negen soldaten raakten gewond bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Vooral in de omgeving van Marioepol ging het er heftig aan toe. Hier werd het dorp Vodiane gistermorgen aangevallen door de rebellen. Eerst probeerden ze de versterkte posities van het leger te overrompelen, daarna volgden beschietingen met Gradraketten en 122 en 152 millimeter artillerie. Het leger heeft daarvan de bijgaande beelden vrijgegeven.

Ook de legerposities bij de dorpen Lebedinske en Talakivka werden bestookt met zware artillerie. De rebellen gebruiken 82 en 120 millimeter mortieren tegen soldaten bij de stad Krasnohorivka en de dorpen Sjirokine, Mikolajvka en Novotrojtske. De soldaten in Sjirokine, Vodiane, Novotrjtske en Hnoetove kregen ook te maken met zware machinegeweren en granaatwerpers, terwijl Sjirokine ook nog eens werd aangevallen met pantserwagens.

In de omgeving van Donetsk schoten de rebellen met mortieren op de versterkte posities van het leger bijde kolenmijn Boetivka en de dorpen Loehanske en Kamjanka. Soldaten bij de stad Avdiivka werden aangevallen met een tank, met mortieren, granaatwerpers en machinegeweren.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met granaatwerpers en zware machinegeweren op soldaten bij de dorpen Trojtske, Novozvnivka en Novo-Oleksandrivka. Soldaten bij het dorp Triochizbenka kregen te maken met antitankraketten. De rebellen voerden in totaal 60 aanvallen uit.

Bronnen: Unian, YouTube 

Geen opmerkingen: