zaterdag 25 maart 2017

Video: explosies munitiedepot blijven doorgaan

Nog altijd zijn er explosies in het munitiedepot bij de stad Balaklia, al zijn die niet altijd meer zo heftig als donderdag toen er om drie uur 's ochtends een grote brand uitbrak. Het eerste, voorzichtige bluswerk heeft al wel resultaat gehad, want gisteravond laat werd gemeld dat de brand onder controle was bij de brandweer. Er zouden negentien brandhaarden inmiddels zijn geblust. Eerder werd al gesteld dat het wel een week kan duren voordat de explosies zijn gestopt en het vuur is gedoofd.

Eerder al was bekend dat er één dode is gevallen: een 65-jarige vrouw die werd aangetroffen onder het puin van haar woning die was vernield door bij een explosie weggeschoten munitie. Inmiddels zijn er nog twee gewonden gevallen. Eveneens burgers die door granaatscherven zijn getroffen.

De Nooddienst van de overheid is intussen druk met het opruimen van weggeslingerde, maar niet ontplofte munitie. In de omgeving zijn al negentien branden geblust, ook allemaal veroorzaakt door weggeslingerde munitie. Er zouden gisteren al 275 granaten en raketten zijn teruggevonden in de omgeving van de fabriek.

Het is daar nog altijd erg gevaarlijk. Vandaar dat de bijna 20.000 geëvacueerde bewoners van Balaklia en twee nabijgelegen dorpen nog altijd niet terug mogen. In de wijde omgeving zijn hoofdgasleidingen afgesloten. De politie heeft honderd manschappen ingezet om plundering van de huizen van de geëvacueerde bewoners te voorkomen. Vliegverkeer is nog altijd verboden in een straal van 40 kilometer rond het munitiedepot.

Bronnen: 112, YouTube

Geen opmerkingen: