maandag 27 maart 2017

Veel minder afwijzingen visumaanvragen in 2016

Er zijn vorig jaar al aanzienlijk minder visumaanvragen van Oekraïners voor het Schengengebied afgewezen, aldus de Europejska Pravda. Alleen Nederland, België en Duitsland wijzen nog altijd meer dan 5 procent van de aanvragen af. Letland en Oostenrijk springen er met respectievelijk 0,2 en 0,9 procent afwijzingen het meest positief uit. Dat Letland het minst kritisch is op de visumaanvragen wordt gezien als een compensatie voor de vertraging die het proces om de visumplicht af te schaffen heeft opgelopen.

Italië neemt binnen Europa weliswaar een sterk afwijzende houding aan tegenover immigratie, maar wijst maar 2 procent van de visumaanvragen af. Oostenrijk, Italië, Spanje en Finland hebben vorig jaar weliswaar veel minder multi entry visa afgegeven, maar het totale aantal afwijzingen van visumaanvragen is fors gedaald.

Intussen is de afschaffing van de visumplicht dichtbij. Het Europese Parlement neemt naar verwachting op donderdag 6 april het finale besluit, waarna de Europese Raad (van regeringsleiders) het eindoordeel velt. Naar verwachting behoort de visumplicht voor Oekraïners in de loop van juni tot het verleden.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: