vrijdag 24 maart 2017

Rebellen vallen 94 maal aan, drie soldaten gewond

Bij aanvallen van de pro-Russische rebellen zijn gisteren drie Oekraïense soldaten gewond geraakt. De rebellen voerden 94 aanvallen uit. In de omgeving van Donetsk waren die aanvallen vooral gericht op de legerposities bij Avdiivka en de kolenmijn Boetivka. Hier zetten de rebellen zowel 82 en 120 millimeter mortieren in als granaatwerpers en zware machinegeweren. Soldaten in het dorp Zajtsve kwamen onder vuur van 122 millimeter artillerie. Bij het dorp Novhorodske was een sluipschutter actief.

In de omgeving van Marioepol blijft Sjirokine het belangrijkste doelwit. De legerposities daar werden bestookt met granaatwerpers, antiluchtdoelgeschut, 120 millimeter mortieren, tanks en zelfs Gradraketten. De rebellen schoten met een tank, 82 en 120 millimeter mortieren op de soldaten die het stadje Marinka verdedigen. De soldaten bij de stad Krasnohorivka werden onder vuur genomen met 120 millimeter mortieren en 122 millimeter artillerie, terwijl de soldaten bij de dorpen Vodiane en Novotrojtske werden beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren en zware machinegeweren op de Oekraïense legerposities bij het dorp Novozvanivka. De soldaten bij Popasne en de dorpen Krimske en Novotoshkivske werden onder vuur genomen met granaatwerpers en machinegeweren. De legerleiding maakt er melding van dat de soldaten zich meerdere keren genoodzaakt zagen om het vuur van de rebellen te beantwoorden om ze op afstand te houden.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: