woensdag 29 maart 2017

Rebellen vallen 61 maal aan, drie soldaten gewond

Geen dag is hetzelfde langs de frontlijn in Oost-Oekraïne, maar er is één constante factor. De pro-Russische rebellen vallen de soldaten bij de stad Avdiivka dagelijks aan. Zo ook gisteren, toen er in totaal sprake was van 61 aanvallen op posities van het Oekraïense leger langs de frontlijn. Drie soldaten raakten gewond.

Bij Avdiivka en het nabijgelegen dorp Trojtske werden de legerposities onder vuur genomen met 82 en 120 millimeter mortieren. De versterkte posities bij Kamjanka, Krimske en Loehanske werden beschoten met 120 millimeter mortieren. De rebellen schoten maar liefst 822 mortiergranaten af op soldaten bij het dorp Opitne. Tegen de soldaten bij Avdiivka, Piski, Nevelske en Opitne werden ook granaatwerpers en zware machinegeweren gebruikt. De rebellen zetten pantserwagens in tegen de legerposities bij Loehanske en Krimske.

In de omgeving van Marioepol werden de versterkte legerposites bij Taramtsjoek en Krasnohorivka beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren. Bij de dorpen Hnoetove en Vodiane waren net als de dag ervoor sluipschutters actief.

In de provincie Loehansk vielen de rebellen de versterkte posities van het leger bij Novozvanivka aan met zware machinegeweren, maar ook met 82 en 120 millimeter mortieren. Soldaten bij Novo-Oleksandrivka werden onder vuur genomen met granaatwerpers en zware machinegeweren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: