dinsdag 14 maart 2017

'Laat Samoljova maar komen zingen in Kiev'

De Russische deelneemster aan het Eurovisie Songfestival moet volgens het invloedrijke parlementslid Anton Herasjtsjenko (Volksfront) wel worden toegelaten tot Oekraïne, maar Joelia Samojlova loopt wel het risico dat ze dan wordt opgepakt wegens een eerder bezoek aan de door Rusland geannexeerde Krim.

Herasjtsjenko, adviseur van minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken, voorziet twee scenario's. ''We kunnen haar de toegang tot ons land verbieden, maar dan maakt Rusland daar dankbaar gebruik van om ons in een kwaad daglicht te stellen. Beter is het om haar gewoon het land binnen te laten en haar vervolgens aan te klagen voor het illegaal betreden van ons grondgebied, zijnde de Krim. Dan laten we in ieder geval zien dat we niet met ons laten spotten.''

Volgens het parlementslid riskeert Joelia Samoljova een gevangenisstraf van maximaal drie jaar, maar ligt het meer voor de hand om haar de toegang tot Oekraïne voor een bepaalde periode te verbieden. Die periode kan een half jaar zijn, maar ook vijf jaar.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: