zaterdag 25 maart 2017

78 aanvallen, twee soldaten en burger gedood

Bij aanvallen van de pro-Russische rebellen zijn gisteren twee Oekraïense soldaten gedood. Twee soldaten liepen verwondingen op. De rebellen voerden in totaal 78 aanvallen uit. In de omgeving van Donetsk vielen ze legerposities bij het dorp Zajtseve aan met 152 millimeter artillerie, terwijl ze met 120 millimeter mortieren schoten op soldaten bij de dorpen Majorsk, Verchniotoretske en de stad Avdiivka.

Ook werden 82 millimeter mortieren gebruikt tegen de legerposities bij onder meer Trojtske, Novoselivka Droeha en de kolenmijn Boetivka. Tegen soldaten bij Piski, Nevelske en Loehanske werden granaatwerpers en zware machinegeweren gebruikt. Op de soldaten die de Boetivkamijn verdedigen, werd ook met een tank geschoten.

In de omgeving van Marioepol werd met 82 en 120 millimeter mortieren geschoten op soldaten bij de dorpen Sjirokine en Vodiane, terwijl de legerposities bij de dorpen Hnoetove, Talakivka en Vodiane met granaatwerpers en machinegeweren werden bestookt. Bij Vodiane werd ook een sluipschutter gesignaleerd. In de provincie Loehansk waren er aanvallen van de rebellen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en machinegeweren op posities van het leger bij het dorp Novozvanivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: