dinsdag 14 februari 2017

Stroomonderbrekingen dreigen in zeven provincies

De kans is groot dat de inwoners van de provincies Charkiv, Dnipropetrovks, Kyiv, Tsjernihiv, Zaporizja, Soemi en Tsjerkasi binnenkort worden geconfronteerd met geplande stroomonderbrekingen om het kolenverbruik terug te brengen. Gisteren werd bekend dat de kolenvoorraad toen nog maar toereikend was voor veertig dagen.

Het nationale crisisteam voor energie heeft de provinciebesturen opdracht gegeven om de mogelijkheden voor geplande stroomonderbrekingen in kaart te brengen nu de kolenvoorraad voor de elektriciteitscentrales en de stadsverwarmingscentrales een kritisch niveau hebben bereikt als gevolg van de blokkades van de aanvoer van kolen uit de bezette gebieden.

''We moeten er vooral voor zorgen dat de bevolking stoom en verwarming houdt, maar natuurlijk telt ook het belang van de industrie. Er moet gezocht worden naar een evenwicht'', aldus vicepremier Hennadi Zoebko na afloop van het beraad van het nationale crisisteam. Het kabinet vergadert vandaag over de aanbeveling van het crisisteam om de noodtoestand uit te roepen voor de energievoorziening, zodat ingrijpende maatregelen mogelijk worden.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: