dinsdag 7 februari 2017

Rebellen vallen 78 maal aan, ook bij Avdiivka

Met 78 aanvallen van de pro-Russische rebellen was het gisteren opnieuw een onrustige dag. Eén Oekraïense soldaat raakte gewond. De soldaten bij Avdiivka werden weer aangevallen met zowel 152 millimeter artillerie en 82 en 120 millimeter mortieren als met granaatwerpers en zware machinegeweren. Ook zetten de rebellen tanks in. Ook de dorpen Trojtske, Verchniotoretske, Kamjanka, Loehanske, Opitne en Zajtseve kwamen onder mortiervuur.

In de omgeving van Marioepol zetten de rebellen 122 millimeter artillerie, granaatwerpers en mortieren in tegen soldaten bij het stadje Marinka en de dorpen Bohdanivka, Novohrihorivka, Lebedinske, Vodjane, Hnoetove en Sjirokine. Richting het dorp Novotrojtske was een aanval met zware machinegeweren op posities van het leger.

In de provincie Loehansk beschoten de rebellen het dorp Krimske herhaaldelijk met 122 millimeter artillerie, maar ook met mortieren en granaatwerpers. Bij het dorp Zhovte werden ook mortieren en granaatwerpers gebruikt, terwijl soldaten bij het dorp Novozvanivka met een tank werd aangevallen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: