woensdag 22 februari 2017

Video: nationalisten 'zijn het zat' en willen actie


De nationalistische bewegingen Svoboda, Rechtse Sektor en Azov hielden vanmiddag in Kiev een Mars van de Waardigheid om de slachtoffers van Majdan te herdenken. Ze kwamen daarbij met een eisenpakket. Ze willen dat de regering de woonlasten verlaagt, het privatiseren van staatsbedrijven stopt, het verbod op de verkoop van landbouwgrond handhaven, geen handel meer drijven met de separatisten en de diplomatieke banden met Rusland verder afbouwen.

''De bevolking heeft het helemaal gehad met de oligarchen en de Russische invasie. Ze zijn teleurgesteld in de mensen die dankzij de Majdan aan de macht kwamen. Daarom vinden wij het onze taak om verandering te brengen'', luidt een gezamenlijke verklaring van Svoboda, Rechtse Sektor en Azov.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er vanmiddag op de been waren. Journalisten houden het op 5.000 deelnemers aan de mars, de organisatoren spreken zelf van 20.000 en de politie houdt het op 7.000. Er waren uitzonderlijk veel vlaggen te zien van de drie nationalistische organisaties, maar er was ook veel politie op de been om ongeregeldheden de kop in te kunnen drukken. Het bleef rustig.

Bronnen: 112, YouTube

Geen opmerkingen: