zondag 19 februari 2017

Leger weet offensief rebellen bij Avdiivka af te slaan

Het Oekraïense leger heeft bij Avdiivka vanmorgen vroeg een stormloop van pro-Russische rebellen afgeslagen. De rebellen zetten het offensief om vijf uur in. Ze proberen al sinds januari vorig jaar het industriegebied bij de stad in handen te krijgen. In de afgelopen weken verhevigde de strijd zich, met negentien doden en tientallen gewonden. Onder de slachtoffers bevonden zich ook inwoners van Avdiivka.

De rebellen vielen in de afgelopen 24 uur maar liefst 105 maal aan, aldus de legerleiding. Zes soldaten raakten gewond. Er werd met 122 millimeter artillerie geschoten op soldaten bij het dorp Nevelske. Avdiivka, Novoloehanske, Piski, Kamjanka, Nevelske, Trojtske, Loehanske, Novoslivka, Opitne en Zajtseve werden bestookt met zowel mortieren als granaatwerpers en zware machinegeweren. Novoloehanske kreeg ook te maken met een sluipschutter, terwijl soldaten bij Trojtske met een pantserwagen werden aangevallen.

In de omgeving van Marioepol werd door de rebellen 122 millimeter artillerie ingezet tegen posities van het leger bij Voiane en Novohrihorivka. Bij Marinka, Krasnohirivka, Starohnativka, Vodiane, Pavlopil en Novotrojtske kregen ze te maken met mortieren. Sjirokine werd met pantserwagns aangevallen. In de avonduren werden dertig Gradraketten afgevuurd op soldaten aan de rand van het dorp Vodiane.

In de provincie Loehansk vuurden de rebellen met mortieren op Novo-Oleksandrivka en Krimske en met granaatwerpers op de dorpen Stanitsja Loehanska en Novozvanivka. Tegen soldaten bij Krimske gebruikten ze anti-tankraketten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: