dinsdag 31 januari 2017

Rebellen vallen 71 maal aan, 3 doden, 26 gewonden

De pro-Russische rebellen hebben gisteren 71 aanvallen uitgevoerd op posities van het Oekraïense leger. De situatie was uiteraard het slechtst bij Avdiivka, waar de rebellen met 122 en 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en raketaangedreven granaten schoten op de soldaten die het industriegebied daar verdedigen. Er zouden zo'n 800 granaten op ze zijn afgevuurd. Drie soldaten sneuvelden, 24 soldaten raakten gewond. Ook hebben twee burgers verwondingen opgelopen.

De legerposities bij Zajtseve, Trojtske, Kamjanka, Novotrojtske, Loehanske, Nevelske en Opitne werden ook met het hele assortiment aan wapens bestookt waarover de rebellen beshikken. Het dorp Piski werd met tanks beschoten. In de omgeving van Marioepol werd met 122 en 152 millimeter artillerie geschoten op soldaten bij Vodiane en Krasnohirvka. De rebellen schoen met mortieren op Novotrojtske, Novohrihorivka, Talakivka en Lebedinske, terwijl Pavlopil, Hnoetove en Sjirokine ook te maken kregen met raketaangedreven granaten.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met mortieren op Popasna, Trojtske en Novo-Oleksandrivka. Raketaangedreven granaten werden afgeschoten richting Novozvanivka en Stanitsja Loehanska.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: