zaterdag 28 januari 2017

Parlementslid Kononenko blijkt met kwik vergiftigd

Parlementslid Ihor Kononenko van het Blok-Porosjenko blijkt gedurende langere tijd te zijn vergiftigd met kwik. Dat melden diverse Oekraïense media. De plaatsvervangend fractievoorzitter van de regeringspartij bleek bij een medisch onderzoek rond de jaarwisseling vijftigmaal zoveel kwikzilver in zijn lichaam te hebben dan goed voor hem is, is hoofdredacteur Sonia Koshkina van de nieuwssite LB.ua te weten gekomen.

''Het is duidelijk dat het hier niet om toeval gaat. Volgens bronnen heeft heeft het kwik zich gedurende langere tijd opgehoopt. Dit leidt maar tot één conclusie: het was geen poging om hem te vermoorden, eerder bedoeld als intimidatie en om hem voor langere tijd uit te schakelen.''

Kononenko kwam recentelijk in opspraak door een ontmoeting die hij had met Mikola Zlotsjevski, een voormalig minister van Milieu onder president Viktor Janoekovitsj. Het Openbaar Ministerie deed onderzoek of Kononenko een strafbaar feit had gepleegd door deze ontmoeting, maar dat bleek niet het geval. Het onderzoek werd begin deze maand afgesloten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: