maandag 23 januari 2017

OVSE waarschuwt voor milieuramp Novhorodske

Er moet snel een afspraak worden gemaakt dat er niet wordt gevochten in de omgeving van een fabriek in Novhorodske waar carbolzuur wordt gemaakt, want de afvalopslag van deze fabriek ligt op een plek waar de pro-Russische rebellen en het Oekraïense leger slechts 400 meter van elkaar verwijderd zijn. De fabriek ligt overigens in regeringsgebied.

Alexander Hug, plaatsvervangend hoofd van de waarnemersmissie van de OVSE vindt dat de strijdende partijen afstand moeten nemen. "In het slechtst denkbare scenario raakt de hele provincie Donetsk vervuild'' als de fabriek vol wordt geraakt bij een aanval.

De rebellen hebben gisteren 41 aanvallen uitgevoerd op posities van het leger. Daarbij zijn vier Oekraïense soldaten gewond geraakt. In de omgeving van Marioepol waren er aanvallen met zware machinegeweren op legerposities bij Marinka, Talakivka, Hnoetove, Pavlopil, Sjirokine en Vodiane. Nabij Donetsk ging het om aanvallen met 120 millimeter mortieren op Piski, terwijl granaatwerpers werden gebruikt tegen soldaten bi Zajtseve, Avdiivka, Novhorodske en Loehanske.

In de provincie Loehansk werden soldaten onder vuur genomen met granaatwerpers bij Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka, Stanitsja Loehanska en Krimske.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: