zondag 22 januari 2017

Nationaal songfestival telt 21 deelnemers

De Oekraïense vertegenwoordiger bij het Eurovisie Songfestival in mei in Kyiv wordt op zaterdag 25 februari bekend. Er doen maar liefst 21 artiesten en bands mee aan de nationale voorrondes op vier opeenvolgende zaterdagen. De jury bestaat uit muziekproducer Konstantin Meladza, zanger en komiek Andrii Danilko alias Verka Serdoetsjka en Jamala, de winnares van het Eurovisie Songfestival van afgelopen jaar.

Op 4 februari doen mee: Skay, Roma Veremejtsjik, Lumiere, Monochromea, Laliko, Flip Back, MamaRika, Tayanna en Arsen Mirzojan. Een week later is de beurt aan Letay, Mila Nititsj, Koeznetsov, Aghiazma, Detatsj, Rozhden, Panivalkova en Illaria. Op 18 februari: Koezma Skriabin's groep Singing Pants, O.Torvald, Anastasia Proedioes, Vitali Kozlovksi, Kadnaj, Melovin, Green Grey en Vivienne Mort.

De nationale finale is tenslotte op zatedag 25 februari. Het stemmen gaat weer als vorig jaar. De jury geeft zijn oordeel, waarna de kijkers per sms hun keus kunnen maken. Vervolgens worden de stemmen van de jury en de kijkers bij elkaar opgeteld.

Bron: 112

Geen opmerkingen: