maandag 9 januari 2017

Azarov overweegt regering in ballingschap te vormen

Voormalig premier Mikola Azarov zegt in een interview met de krant Izvestia dat het door hem geleide Comité voor de Redding van Oekraïne zich tot internationale rechtbanken wil richten met het verzoek om de rechtmatigheid van de huidige regering in Kyiv aan te vechten. Aanleiding vormt de recente uitspraak van een rechtbank in Moskou die de machtswisseling van februari 2014 aanmerkte als een staatsgreep.

Azarov en zijn medestanders menen dat zij sterk staan met deze rechterlijke uitspraak. ''Er zijn verklaringen van ooggetuigen en er is een enorme stapel documenten om aan te tonen dat het om een coup ging.'' De ex-premier spreekt in het interview met Izvestia ook de hoop uit dat Oekraïense rechtbanken bereid zijn om verzoeken van het Comité voor de Redding van Oekraïne in overweging te nemen.

De vorming van een regering in ballingschap - in Rusland dus - ligt volgens Azarov in het verschiet. ''Als de politieke elite die drie jaar geleden de macht greep niet langer in staat is om het land te leiden en het vol vraagt om een nieuwe regering, dan is de tijd daarvoor rijp.''

Bron: TASS

Geen opmerkingen: