woensdag 21 december 2016

Twee Oekraïense soldaten gedood, acht gewond

Bij aanvallen van de pro-Russische rebellen zijn gisteren twee Oekraïnse soldaten om het leven gekomen. Ook zijn vier soldaten gewond geraakt. De rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 33 maal aangevallen. Met artillerie werd geschoten op het dorp Lebedinske, met mortieren op de stad Krasnohorivka en de dorpen Novotrojtske, Sjirokine, Tarachtsjoek, Berezove en Lebedinske. Soldaten bij het dorp talakivka kregen te maken met granaatwerpers en bij Berezove en Novotrojtske zetten de rebellen pantserwagens en raketaangedreven granaten in.

Met 122 millimeter artillerie werden de Oekraïense posities bij het dorp Loehanske onder vuur genomen. Dit dorp ligt in de Svitlodarska Doeha, het gebied tussen Horlivka en Svitlodarsk waar sinds het weekeinde regelmatig aanvallen van de rebellen zijn. Loehanske en de stad Avdiivka werden ook bestookt met granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met mortieren en granaatwerpers op de dorpen Novozvanivka, Stanitsja Loehanska, Novo-Oleksandrivka en Size.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: