dinsdag 6 december 2016

Radicale Partij stelt eisen aan begrotingssteun

De Radicale Partij wil de begroting voor volgend jaar alleen goedkeuren als daarin extra steun voor de landbouw, een hoger minimum staatspensioen en compensatie van de woonlasten voor binnenlandse vluchtelingen is opgenomen. Ook wil de parlementsfractie meer geld voor beroepsonderwijs hebben.

Volgens fractievoorzitter Oleh Liasjko moet gepensioneerde Oekraïners maandelijks minstens 3.000 hrivna ontvangen om nog fatsoenlijk te kunnen leven, terwijl het minimum inkomen tenminste 5.000 hrivna moet zijn. ''Als het kabinet zegt dat er geen geld om voor gepensioneerden, boeren en binnenlandse vluchtelingen, dan is dat niet waar. Het Openbaar Ministerie krijgt er 3 miljard hrivna bij, de rechtbanken 2 miljard hrivna. Waarom zou er wel geld zijn voor aanklagers en rechters en niet voor de gewone man?"

De steun van de Radicale Partij is van belang voor het kabinet om de begroting er door te krijgen. En wat nog belangrijker is: het IMF komt dit jaar alleen met meer geld over de brug als de begroting nog begin deze maand wordt aangenomen.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: