zaterdag 17 december 2016

Oppositieblok woest om oproep economische blokkade Donbas

De oproep van secretaris Oleksandr Toertsjinov van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad om de door de separatisten beheerste gebieden in het oosten van het land volledig te isoleren, is volstrekt verkeerd gevallen bij het Oppositieblok. De partij heeft het Openbaar Ministerie en de staatsveiligheidsdienst SBOe gevraagd om maatregelen te treffen tegen Toertsjinov.

Die ziet in een economische blokkade de enige mogelijkheid om een einde te maken aan de heersende smokkelpraktijken om zo de separatisten op de knieën te krijgen. Toertsjinov verwees daarbij naar een vergelijkbare situatie met Kroatië aan het begin van de jaren '90. ''Het is algemeen bekend dat Kroatië na het instellen van een economische blokkade snel het eerder verloren gegane gebied terugkreeg. Het betekent voor ons dat we over moeten gaan tot radicale maatregelen als we ons gebied snel terug willen krijgen', aldus Toertsjinov.

Het Oppositieblok noemt het ''een misdrijf tegen onze landgenoten daar, een poging om het land in tweeën te delen. Wij willen dat zowel het OM als de SBOe onderzoek doen naar deze uitspraak van Toertsjinov én we vragen de president om hierop te reageren. Iedereen moet weten hoe de regering hierover denkt, of die hetzelfde denkt en als dat niet zo is, of iemand als Toertsjinov wel zo'n verantwoordelijke positie mag bekleden.''

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: